Lichtschakeling in De Harmonie

Ewald bv heeft de bedrading van de lichtschakeling efficiƫnt aangepast.

Ewald bv heeft de opdracht gekregen van Stadsschouwburg De Harmonie om de lichtschakeling in de grote Aegon-zaal aan te passen. In de oude situatie kon je, als je in de regiekamer boven in het gebouw de lichten bediende, beneden niks meer aan- of uitschakelen via de bedieningspanelen. Dit is natuurlijk erg onhandig.

Oplossing
Zo'n tien jaar geleden heeft Ewald bv de lichtschakeling in de Rabobank-zaal al eens aangepakt, waardoor de lichtschakeling zo was aangepast, dat je vanaf drie verschillende plekken de lichten kon bedienen. Dit systeem is ook gekoppeld met signalering, zodat op alle drie de plekken het signaleringslampje gaat branden als je lampen aanzet. Deze oplossing is nu ook toegepast in de Aegon-zaal.

Complex
De Aegon-zaal is groot en behoorlijk complex, dus hier zijn onze monteurs even mee bezig geweest. In de patchkasten moest de bedrading eerst worden uitgezocht en gelabeld. Daarna is er nieuwe bedrading aangebracht en hebben we nieuwe kleurlensjes op de bedieningspanelen geplaatst, met gegraveerde tekst van de betreffende lichtbron. Zo is ook de Aegon-zaal weer helemaal up-to-date!

Locatie
Leeuwarden
Datum
31 okt 2019
Categorie
elektrodigitaal