Duurzame woning Hellum

Ewald bv heeft in deze woning de installaties en het sanitair gerealiseerd.

In het Groningse plaatsje Hellum wordt een duurzame woning gebouwd door bouwbedrijf Postma uit Kootstertille. In opdracht van Postma heeft Ewald bv de duurzame installaties en het sanitair in deze woning gerealiseerd.

Verwarming
De Nefit Enviline luchtwaterwarmtepomp zorgt in deze woning voor de verwarming en het warm tapwater. Dankzij vloerverwarming op de begane grond en verdieping kunnen de bewoners genieten van een warm binnenklimaat in de winter en verkoeling in de zomer dankzij de topkoeling. Zo hebben ze het hele jaar door een aangename temperatuur in huis. 

Ventilatie
Ventilatie is ook een onderdeel dat binnen het duurzame karakter van de woning past; door middel van een WTW-unit (warmte-terug-win) worden extra verliezen door ventilatie vermeden en blijft de luchtkwaliteit gegarandeerd. Een win-winsituatie dus.

Overige installaties
Om te zorgen dat deze duurzame installaties veilig van stroom worden voorzien, hebben we voor een veilige elektrische binneninstallatie gezorgd met de overzichtelijke Eaton Medusa groepenkast. Daarnaast hebben we de woning voorzien van sanitair.

Locatie
Hellum
Datum
30 okt 2019
Categorie
elektroinstallatietechniekduurzaam