Verschillende soorten beveiliging

Beveiliging heb je in allerlei soorten en maten. Wij adviseren u over welke oplossing het best bij u past. Want elke woning en elk bedrijf is weer anders. Maatwerk dus!

Wij geven u een overzicht van de soorten beveiliging die wij aanbieden:

 

  • inbraakbeveiliging
  • branddetectie
  • camerabewaking
  • toegangscontrole

Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging gaat steeds verder. Inbrekers worden slimmer, maar de techniek gelukkig ook. Ewald bv heeft zich gespecialiseerd in gecertificeerde inbraakbeveiliging.

Om inbrekers buiten de deur te houden is een logische eerste stap het aanbrengen van goed(gekeurd) hang- en sluitwerk. Hiermee begint het beveiligen van ieder pand. Maar een inbreker die doorzet en dit eerste 'beveiligingsniveau' weet te trotseren, heeft vervolgens vrij spel een woning of bedrijfspand binnen te dringen en attractieve goederen mee te nemen.

Alarmsystemen
Juist hiervoor bestaan er alarmsystemen, die als primair doel hebben tijd te winnen of beter 'géén tijd te verliezen'. Het winnen van tijd gebeurt door vroegtijdige detectie en snelle alarmering. Vervolgens is het aan de alarmopvolger om direct actie te ondernemen en de inbraak in de kiem te smoren. Op de locatie waar de inbraak plaatsvindt wordt door middel van optische (flitslicht) en akoestische (sirene) alarmgevers aangegeven dat de inbreker ontdekt is en dat opvolging onderweg is.

Branddetectie

Brand in een woning of bedrijfspand is een verwoestend kwaad dat zich niet laat afschrikken door toeters of bellen, daarom vereist brandbeveiliging een geheel andere werkwijze dan inbraakbeveiliging.

Brand wordt het snelst gedetecteerd als er mensen in een pand aanwezig zijn; mensen kunnen namelijk een brandlucht waarnemen of een bepaalde warmte voelen. Als er nu geen mensen in het pand zijn, is het tóch mogelijk brandverschijnselen te signaleren en alarm te slaan voordat de vlammen van buiten het pand zichtbaar worden.

Ewald is een gecertificeerd branddetectiebedrijf en daarmee bevoegd tot het uitvoeren van alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van brandbeveiliging:

  • ontwerpen / projecteren
  • opstellen Programma van Eisen
  • installeren
  • opleveren
  • onderhouden

Onze installaties voldoen aan de norm NEN 2535 / NEN 2575 en de gebruikte componenten zijn goedgekeurd door TNO/VdS.

Camerabewaking

In uw woning, bedrijfspand of op uw bouwlocatie kan nooit continu iemand aanwezig zijn om het reilen en zeilen in de gaten te houden. Er bestaat echter wel een mogelijkheid om altijd toezicht te houden. Dit is te realiseren door middel van camera's.

Camera's bieden bij uitstek de snelste manier van vroegtijdige herkenning. Veel correctieve acties kunnen uitblijven wanneer preventief wordt gesignaleerd. Naast realtime weergave kunnen beelden ook worden vastgelegd. De vastgelegde beelden kunnen live of achteraf worden bekeken. Tegenwoordig installeren wij ook vaak systemen waarmee u op uw mobiele telefoon kunt meekijken. Wij zijn gespecialiseerd in het adviseren, installeren en onderhouden van cameratoezichtsystemen. Daarnaast regelen wij de registratie en eventuele aanmelding volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Toegangscontrole

Om te voorkomen dat onbekenden of onbevoegden uw bedrijfspand, appartement of erf kunnen betreden, zijn er verschillende toegangscontrole- en deurcommunicatiesystemen. Daarmee bepaalt u wie toegang heeft tot uw domein.

Ieder bevoegd persoon krijgt een uniek pasje of sleutelhanger waarmee deuren geopend worden. U kunt zelfs per persoon bepalen welke bevoegdheid hij krijgt. Zo hoeft uw schoonmaakmedewerker niet in uw serverruimte te zijn en uw klantenservicemedewerker heeft niets in de keuken te zoeken.

Wij hebben jarenlange ervaring met verschillende systemen en adviseren u graag over de mogelijkheden. Naast reguliere systemen hebben wij ook innovatieve touchscreensystemen (vanuit onze digitale expertise).

Wij melden u met trots dat Ewald bv BT Certified is. Dit betekent dat we alle kennis en kunde in huis hebben op het gebied van BTicino deurcommunicatiesystemen en dat we u vier jaar in plaats van twee jaar garantie geven op BTicino producten. Bekijk onderstaand filmpje en neem contact op voor de mogelijkheden!