Iedereen wil er warmpjes bij zitten

De vraag is alleen hoe. De ontwikkelingen op het gebied van verwarming volgen elkaar de laatste jaren in rap tempo op. Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig zonder gasaansluiting opgeleverd. Dat vraagt om nieuwe manieren van verwarmen. Ewald bv heeft de kennis en kunde in huis om u over alle mogelijkheden te informeren.

Traditioneel verwarmen met gas
In bestaande woningen zit nog steeds een traditionele gasaansluiting. De meeste mensen hebben dan ook een cv-ketel in huis hangen om de woning te verwarmen. Sommige woningen hebben zelfs nog een gaskachel, geiser of een boiler.

Periodiek onderhoud
Cv-ketels, gaskachels, geisers en boilers vragen om goed en periodiek onderhoud. Ewald bv biedt onderhoudscontracten om uw verwarmingsapparaten in optimale conditie te houden, zodat ze veilig gebruikt kunnen worden. Zo zorgen wij ervoor dat we periodiek uw verwarmingsapparaat nakijken en defecte onderdelen vervangen. En als uw verwarmingsapparaat aan vervanging toe is of u wilt een duurzaam alternatief, dan adviseren wij u over nieuwe verwarmingsmogelijkheden.

Duurzame alternatieven
Omdat nieuwe woningen tegenwoordig zonder gasaansluiting opgeleverd worden, is het belangrijk om naar alternatieve warmtebronnen te kijken. De keuze is enorm: warmtepompen, zonneboilers, elektrische vloerverwarming, infraroodverwarming, noem maar op. Wij hebben de kennis en kunde in huis om u goed te informeren over de mogelijkheden, de voor- en nadelen en welke impact het heeft op uw comfort. Want comfort is voor iedereen weer anders. Vraag ons gerust om advies.

Cv-ketels en onderhoud

Heeft u een cv-ketel (of een gaskachel, geiser of boiler) en wilt u graag dat het onderhoud periodiek gebeurt? Denk dan eens aan Ewald bv. Wij bieden verschillende onderhoudscontracten, waarbij we met u afspreken dat we periodiek langskomen om uw cv-ketel goed en veilig te houden. U weet waar u aan toe bent en dat uw cv-ketel veilig blijft functioneren. 

Warmtepompen

Warmtepompen zijn er in verschillende varianten; zo heb je de lucht-lucht-warmtepomp, de lucht-water-warmtepomp en de water-water-warmtepomp. Op basis van uw comfortwensen en uw woning wordt gekeken welke warmtepomp voor u geschikt is. 

Ventilatie en koeling

De focus ligt vaak op het isoleren en verwarmen van de woning, maar vergeet de ventilatie niet. Die is minstens zo belangrijk.
- Herbert Mourik

Frisse lucht is van groot belang voor een gezonde woon-/werkomgeving. De luchtkwaliteit heeft een directe invloed op ons gestel en ons prestatievermogen. Geregeld verversen van lucht kan door een raam open te zetten of door ventilatieroosters in de beglazing toe te passen. Een technische variant is de toepassing van WTW-installaties of airconditioning. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en denken met u mee over een passende oplossing voor u en uw woning.