Smids en Schakel

Een nieuw pand is leuk, dan komt het verbouwen...

Het team van Smids en Schakel was uit zijn oude jasje gegroeid. Daarom hebben ze een nieuw pand aan de Hidalgoweg in Leeuwarden gekocht. Dat moest alleen nog wel grondig verbouwd worden...

Het nieuwe pand aan de Hidalgoweg bestaat uit een kantoorgedeelte en een loods. Omdat Smids en Schakel de loods niet zelf gaat gebruiken, moest er een fysieke scheiding komen tussen het kantoor en de loods. De verbouwing in het pand is door aannemer Wiersma Bouw Leeuwarden gedaan, Ewald bv heeft de totaalinstallatie voor zijn rekening genomen.

Zo heeft Ewald bv kabels gesplitst en opnieuw getrokken, een nieuwe cv-installatie met nieuwe radiatoren geplaatst en wandcontactdozen verplaatst. Maar ook de toiletten hebben een upgrade gekregen en er is een nieuwe alarminstallatie aangelegd. De oplaadpalen voor elektrische auto's zijn opnieuw aangesloten en het bestaande netwerk is vervangen door een toekomstgericht CAT6-netwerk waar alle werkplekken op aangesloten zijn. Waar nodig zijn een aantal leidingen vervangen en opnieuw van isolatie voorzien.

Ewald bv kwam zelf met een voorstel voor een lichtplan. Daarbij is de complete verlichting onder de loep genomen en verduurzaamd. Alle verlichting is ledverlichting: van ledpanelen tot downlighters (ledspots). En de werkplekverlichting is dusdanig geplaatst dat iedereen goed kan werken zonder schaduwwerking. 

Op basis van eigen ervaring heeft Ewald bv ook 65"-ledschermen in de twee presentatieruimtes aangeraden. Deze schermen zijn aangesloten op het pc-netwerk, waardoor je direct via de schermen kunt inloggen op je eigen account en niet meer je eigen laptop hoeft aan te sluiten op het scherm. 

Watze Tigchelaar, accountant en vennoot bij Smids en Schakel, is erg tevreden. "De architect heeft de plannen voor de verbouwing gemaakt, waarna het bestek bij de aannemer en de installateur is neergelegd. Samen hebben zij dit uitgevoerd. De samenwerking tussen alle partijen was leuk en de afstemming onderling ging goed. We hebben frequent overleg gehad en moesten hier en daar even bijsturen, maar dat is verder fantastisch opgepakt! Ook de monteurs die hier aan de slag waren, waren goed benaderbaar en erg servicegericht." 

Ewald bv wenst Smids en Schakel veel succes en werkplezier op de nieuwe locatie!

Locatie
Leeuwarden
Datum
18 dec 2018
Categorie
elektrobeveiliginginstallatietechniek