Openluchtmuseum De Spitkeet

Wij helpen met de uitbreiding en verduurzaming van het Lytshûs. Hoe?

Op 8 november jl. heeft wethouder Klaas Antuma het startsein gegeven voor de uitbreiding van 'Lytshûs', de ontvangstruimte van themapark De Spitkeet in Harkema. Wat heeft Ewald bv hiermee te maken, denkt u nu?

​Ontvangstruimte het 'Lytshûs' wordt uitgebreid om meer ruimte te kunnen bieden aan groepen. Zo kan het aantal bezoekers verder blijven groeien. Er komt een grotere keuken die aan de huidige horeca-eisen voldoet. Maar dat betekent ook dat alle installaties toekomstbestendig moeten worden gemaakt. En hier komt Ewald bv om de hoek kijken. 

In opdracht van bouwbedrijf Kootstra-Van der Veen geven wij De Spitkeet advies voor toekomstbestendige installaties. Omdat de ontvangstruimte 'Lytshûs' twee keer zo groot wordt, is er een verzwaring nodig van de installaties.

Naast de uitbreiding van de elektrotechnische installaties zorgt Ewald bv voor de aanleg van regenpijpen, binnenriolering, tapwaterinstallaties voor warm en koud water, vloerverwarming, aanvulling op de bestaande ventilatie en het plaatsen van nieuwe hangende toiletten. Daarnaast wordt er ledverlichting in De Spitkeet gerealiseerd.

 

Unieke samenwerking in maatschappelijk verantwoord ondernemen

Uniek aan dit project is de samenwerking tussen de gemeente Achtkarspelen, bouwbedrijf Kootstra-Van der Veen, opleidingscentrum De Friese Poort en openluchtmuseum De Spitkeet. Voor dit project stelt Ewald bv de begroting op voor de elektrotechnische installaties, waarna De Friese Poort zorgt voor de bijbehorende tekeningen. Dit gebeurt door werkzoekenden die een leer-werktraject via de gemeente volgen. Werkzoekenden, die bij de gemeente ingeschreven staan, kunnen door de realisering van dit project werkervaring opdoen om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Locatie
Harkema
Datum
21 dec 2017
Categorie
elektroinstallatietechniekduurzaam