St Anthony Gasthuis - zorgoproepsysteem

Multifunctioneel zorgoproepsysteem zorgt voor langere zelfstandigheid.

De maatschappij verandert, mensen blijven langer thuis wonen. En dat vraagt aanpassingen in de eigen woning. Daarom heeft Ewald bv in het Sint Anthony Gasthuis in Leeuwarden een volledig nieuw zorgoproepsysteem aangelegd in samenwerking met Tunstall. En dat biedt veel mogelijkheden voor mensen om langer zelfstandig en veilig in hun eigen woning te blijven.  

Multifunctioneel zorgoproepsysteem

Het Sint Anthony Gasthuis wilde graag dat wij meedachten over een systeem waar alles zoveel mogelijk aan gekoppeld is of kan worden. Ewald bv heeft daarop contact gezocht met Tunstall voor de samenwerking. Want bij een zorgoproepsysteem denkt u waarschijnlijk alleen aan personenalarmering. Maar deze intercomverbinding in de woon- en slaapkamers is niet de enige functie die hieraan gekoppeld is. Ook de brandalarmering, de toegangspanelen met deurintercom, liftintercoms en de trekschakelaars in badkamer en toilet zijn met dit systeem verbonden. En dat zijn nog maar een paar van de vele mogelijkheden die dit zorgoproepsysteem van Tunstall biedt. 

Centrale alarmmeldingen

We hebben dit zorgoproepsysteem in verschillende fases en per vleugel opgebouwd. In elke vleugel staat een patchkast en deze patchkasten zijn allemaal weer met elkaar verbonden. De alarmmeldingen worden via vooraf geprogrammeerde dienstroosters doorgezet naar de smartphones van de aanwezige zorghulpverleners. Dit concept kan via toepassing van extra draadloze sensoren en randapparatuur verder meegroeien met de bewoner en zorgt samen met de toegangscontrole voor veilig wonen in een vertrouwde omgeving.

Samenwerking met Tunstall

John Dullens (Tunstall) over de samenwerking met Ewald bv:
"Na opdracht volgde er een uitstekende samenwerking met Ewald. Ewald heeft hierbij de volledige bekabeling- als installatiewerkzaamheden voor zijn rekening genomen. Aangezien het totale project in 10 fases moest worden uitgevoerd, werd het een hele uitdaging gezien de uitgebreide bekabelingswerkzaamheden tussen de verschillende panden, net als de installaties, programmering en oplevering. Maar door o.a. de goede voorbereidingen van Ewald met daarbij zeer overzichtelijke bekabelingstekeningen en overzichten werd deze klus gezamenlijk uitstekend geklaard en zijn alle fases inmiddels opgeleverd. Tunstall is dan ook zeer tevreden over deze samenwerking en kijkt uit naar een volgende samenwerking in een zorgalarmeringsproject."

Maatwerk en service

Op het gebied van zorgoproepsystemen leveren wij maatwerk. Wij hebben ervaring met dit soort systemen en overleggen graag met u wat uw wensen zijn. Of u nu een (grote) zorginstelling heeft of particulier bent, wij hebben voor u de beste oplossing. En Ewald bv houdt van korte lijnen. Daarom zijn wij uw eerste aanspreekpunt als er iets is en lossen we storingen snel op. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Locatie
Datum
22 mei 2019
Categorie
elektrobeveiligingdigitaalservice en onderhoud