Op zoek naar een stageplek?

Ewald bv is een erkend leerbedrijf. Hier zijn we best trots op. Wij investeren graag in de toekomst en hoe kun je dat nu beter doen dan de nieuwe generatie alle kneepjes van het vak te leren?

Bij ons krijg je de kans om je geleerde theorie direct in de praktijk te brengen, onder begeleiding van ervaren krachten. Of je nu op kantoor of buiten de deur aan een project werkt, geen dag is hetzelfde. 

Volg jij nu een mbo- of hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting Elektrotechniek, Installatietechniek of Mechatronica? En heb je interesse in een stageplek bij Ewald bv? Neem dan contact met ons op of kijk op de site Stagemarkt.nl voor de opleidingsmogelijkheden.

Waar wacht je nog op? 

Vind je stage op Stagemarkt.nl

Ik voelde me echt onderdeel van het bedrijf

Ewald bv zorgt ervoor dat je je gewaardeerd voelt! 
- Roan Post, stagiair

Roan Post volgt de opleiding Technicus Engineering Elektrotechniek bij ROC Friese Poort. Zijn stage bij Ewald bv is net voor de voorjaarsvakantie afgelopen. "Ik heb zo veel geleerd en gedaan op kantoor! Ik heb het gevoel dat ik ook echt iets voor het bedrijf betekende en niet de zoveelste stagiair was."

Roan voelde zich dan ook erg gewaardeerd bij Ewald bv. "Ze behandelen je alsof je ook echt onderdeel bent van het bedrijf. Sommige bedrijven geven een stagiair alleen maar rotklusjes die niemand anders wil doen. Bij Ewald bv niet; hier geven ze je belangrijke klussen met een haalbare deadline!" Zo heeft Roan samen met stagiair Lex (Commercieel Technicus) en vaste medewerkster Grietje gezorgd voor het realiseren van de digitale werkbon. Dit maakt het administratieve proces voor alle medewerkers makkelijker, ook al is het voor sommigen even wennen om alles digitaal te doen.

Daarnaast zijn er nog doorlopende taken en projecten waar Roan aan gewerkt heeft en die door zijn opvolger, stagiair Richard Meijer, voortgezet worden. Zo leert Roan ook hoe hij zijn werk aan een opvolger moet overdragen. En dat is inmiddels ook gebeurd. 

Ik heb een topstage gehad!

Wil je een leuke en leerzame stage? Ga dan zeker naar Ewald bv! 
- Patrick Steegstra, stagiair

Patrick Steegstra volgt de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties bij ROC Friese Poort. Hij heeft stage gelopen bij Ewald bv en is daar erg enthousiast over. "Ik heb daar zo veel geleerd! Dat komt doordat ze overal voor openstaan en graag met je meedenken. Omdat ik veel wilde zien en doen, hebben ze ervoor gezorgd dat ik elke 3-4 weken op een ander project kon meedraaien. Zo zie je niet alleen veel van het werk, maar krijg je de kans om je kennis ook echt te verdiepen."

Daarnaast vindt Patrick het fijn dat ze bij Ewald ook de tijd nemen om je vragen serieus te beantwoorden. "Ze geven je een goede uitleg en duidelijke antwoorden. Ze hebben veel verstand van zaken en delen hun kennis graag. Dat maakt het ook zo leerzaam."

Patrick voelde zich ook erg thuis in de rustige sfeer van Ewald bv. "En dan bedoel ik niet dat het werk rustig is! De samenwerking met de collega's is gewoon heel fijn. Als je mij vraagt waar je een leuke en leerzame stage kunt lopen, dan zeg ik zeker Ewald bv!"   

Beste leerbedrijf 2018 Fryslân

In de zomer van 2018 hebben wij de oorkonde Winnaar Beste leerbedrijf 2018 in de sector Techniek en gebouwde omgeving in de provincie Fryslân gekregen!

Deze oorkonde is uitgereikt door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). 

Studenten krijgen bij ons de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan. Wij bieden plek aan stagiairs op kantoor (minimaal mbo-niveau 4) en aan stagiairs als monteur (minimaal mbo-niveau 3).

Wij zijn enorm trots dat wij deze oorkonde in de wacht gesleept hebben, het is een stukje erkenning voor onze inzet op het gebied van leren en werken.

Docent Mark Vos over Ewald bv als leerbedrijf

Bij Ewald bv staan ze voor wat ze zeggen en zijn ze flexibel, open en betrokken. Leerlingen zijn dan ook trots op Ewald bv als leerbedrijf.  
- Mark Vos, coördinerend docent ROC Friese Poort

Mark Vos, coördinerend docent bij ROC Friese Poort, is erg blij met de samenwerking met Ewald bv als leerwerkbedrijf. "Ewald bv is niet heel groot, waardoor de lijnen kort zijn en stagiairs veel te maken hebben met zowel zakelijke als particuliere klanten. Dat moet wel bij je passen. Ik kijk dan ook altijd goed welke leerling bij Ewald bv past en andersom natuurlijk." 

Mark heeft altijd goed contact met Jan Wiersma, de praktijkopleider binnen Ewald bv. Zo is er in de eerste week altijd via de mail contact met Jan over wat de eerste indruk is van de stagiair. Halverwege de stage gaan Mark en de stagiair met Jan om tafel voor een tussentijdse beoordeling.

De ontwikkeling van de stagiair staat altijd centraal bij Ewald bv. Er wordt meegedacht over welk project bij de leerdoelen van de stagiair past. "Past het project toch niet of zijn er toch wat minpunten in de tussentijdse beoordeling? Dan wordt er direct actie ondernomen of een tweede kans gegeven." 

Het fijne aan Ewald bv is: ze staan voor wat ze zeggen, zijn flexibel en betrokken, zonder het zakelijke uit het oog te verliezen. "Het leuke is dat leerlingen die stage hebben gelopen bij Ewald bv ook op school vertellen dat ze trots zijn dat ze dat bij Ewald bv hebben gedaan. Een aantal stagiairs is na de opleiding zelfs in dienst gekomen, waardoor ik nu regelmatig oud-leerlingen tegenkom bij Ewald bv."

Ewald bv werkt!

Laat je inspireren door onze projecten

Hier vind je een greep uit onze projecten. Zo krijg je een goed beeld van wat je bij ons kunt verwachten.

Bekijk onze projecten