Het Andere Wonen Leeuwarden

Wij verzorgen alle installaties voor een woonproject met zorgappartementen.

In opdracht van Montagne uit Nieuwleusden installeert Ewald aan het Noordvliet 37 in Leeuwarden 20 zorgappartementen, 1 beheerderswoning en 3 aanleunwoningen. Dit is een kleinschalig woonproject voor bewoners met een vorm van dementie en/of andere zorgvragen. 

Meerdere disciplines

Ewald bv verzorgt alle installaties, waaronder de E- en W-installaties gericht op elektra, riolering, water, mechanische ventilatie, sanitair en centrale blokverwarming. Daarnaast zorgen we ook voor het datanetwerk, brandinstallatie, digitale tv-aansluiting en het zorgcommunicatiesysteem.

Ervaring met zorgappartementen

Vanuit het Sint Anthony Gasthuis hebben we al ervaring met installaties voor zorgappartementen. Hierdoor kunnen we goed adviseren op het gebied van zorgcommunicatiesystemen.  

Voorbereidende fase

In januari zijn we gestart met het veiligstellen van bestaande installaties (bepaalde stukken van de cv en kabelgoten worden opnieuw gebruikt) en het uitbreiden daarop. We zitten nog in de voorbereidende fase, waarbij wij de infrastructuur (bedrading) van beneden van boven aanleggen, dus we moeten tussen de slopers door werken, omdat die van boven naar beneden werken. Er zijn gaten geboord voor de riolering en mechanische ventilatie. Eerst is het hele pand leeggehaald, waarna er weer opgebouwd wordt. Elk appartement krijgt een eigen technische ruimte met meterkast, mechanische ventilatie, boiler en wasmachineaansluiting. We zijn nu op de tweede verdieping bezig met 6 zorgappartementen en de beheerderswoning en werken zo van boven naar beneden. We zijn nu bezig met het installeren van de installaties.  Oplevering staat gepland voor het najaar. 

Locatie
Leeuwarden
Datum
12 apr 2021
Categorie
elektroinstallatietechniekservice en onderhoud