Studentenvereniging Io Vivat Leeuwarden

NEN 3140-keuring wordt vaak verplicht gesteld door de verzekering.

Vanuit verzekeraars is het verplicht om (meestal) eens per vijf jaar een NEN 3140-keuring te laten doen. De installaties in het pand worden dan nagekeken en beoordeeld of deze nog veilig genoeg zijn. Is dat niet het geval, dan komt de keurmeester met een lijst met punten die aangepakt moeten worden om alsnog goedgekeurd te worden. Ewald bv voert deze keuringen en de herstelwerkzaamheden ook uit. 

Sociëteit studentenvereniging
Studentenvereniging Io Vivat uit Leeuwarden had een NEN 3140-keuring laten doen en de installaties stonden op het punt om afgekeurd te worden. Ewald bv heeft vervolgens een voorstel gedaan voor de herstelwerkzaamheden. Tim Wassenaar, voorzitter van Io Vivat, gaf akkoord en zodoende kwam monteur Jelle om de herstelwerkzaamheden uit te voeren.

Monteur Jelle
"De samenwerking met Jelle was ontzettend fijn," vertelt Tim. "Hij wist zijn weg te vinden in het pand, liep stap voor stap alle punten na en herstelde deze. En als er iets was, besprak hij de opties eerst met ons. Jelle is zo'n twee tot drie weken bij ons bezig geweest. Er moest aardig wat gebeuren! Hij had dan ook een sleutel, zodat hij zijn gang kon gaan, zonder dat een van ons aanwezig hoefde te zijn. Ik hoop dat, als we weer zo'n keuring moeten uitvoeren en er herstelwerkzaamheden volgen, Jelle weer bij ons komt."

Herstelrappport
Onze monteur maakt altijd een herstelrapport met foto's van de situatie voor en na en maakt een kort verslag van de werkzaamheden. Zo is het voor onze opdrachtgevers altijd duidelijk en overzichtelijk wat er gebeurd is. Hieronder laten we met een aantal foto's uit het herstelrapport van Io Vivat zien welke situaties we tegengekomen zijn. Denk dan aan wandcontactdozen die niet goed aangesloten waren, lasdeksels die ontbraken en elektriciteitsdraden die loshingen. (Brand)gevaarlijke situaties dus.

Led-verlichting
Maar we hebben hier ook tl-lampen vervangen door led-panelen. Zo hebben we veiligheid en duurzaamheid gecombineerd tijdens de herstelwerkzaamheden. "We zijn erg blij dat de verlichting ook aangepakt is. Nu hebben we led-panelen, waardoor we betere verlichting hebben en minder kosten natuurlijk! Maar in onze bar kunnen we nu ook meer sfeer creëren doordat de barspots vernieuwd zijn en dimbaar gemaakt zijn," legt Tim uit.

Locatie
Leeuwarden
Datum
29 okt 2019
Categorie
elektroduurzaamservice en onderhoud