Nieuwbouw Steenslân

Duurzame maatregelen in nieuwbouwwijk Steenslân in Stiens.

In de nieuwbouwwijk Steenslân in Stiens zijn de afgelopen weken een aantal vrijstaande woningen opgeleverd. Ewald bv heeft deze woningen voorzien van een aantal duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen en infraroodpanelen. 

Warmtepomp

De woningen zijn voorzien van een Hitachi Yutaki lucht-waterwarmtepomp die voor verwarming en tapwater zorgt. Met een roestvaststalen warmwatervoorraadvat van 260 liter hebben de bewoners een ruime hoeveelheid warm tapwater tot hun beschikking. Door het intelligente en compacte ontwerp van de binnenunit heeft u 70% minder ruimte voor installatie nodig dan voor een boiler met daarnaast een staande tapwatertank. 

Infraroodpanelen

Verwarmen met infraroodpanelen is nog niet heel bekend, maar wint zeker terrein. Deze manier van verwarmen is ideaal voor ruimtes waar u niet vaak bent, zoals slaapkamers of badkamers, die in korte tijd op temperatuur gebracht moeten worden en weinig wandruimte beschikbaar hebben. Wij hebben de slaapkamers in deze woningen voorzien van Magnum Sol infrarood plafondstralers. De plafondstralers verwarmen alles en iedereen binnen het stralingsbereik, zoals de zon ook de aarde verwarmt. En dat in zeer korte tijd!

Zonnepanelen

Op een van de woningen in Stiens hebben we 40 zonnepanelen geplaatst, waarbij gebruikgemaakt wordt van het optimalisatiesysteem van SolarEdge. Dit geeft u inzage per paneel en zorgt ervoor dat elk paneel te allen tijde 100% van zijn kunnen kan leveren. Doordat we een modbus energiemeter in de meterkast plaatsen, ziet u precies wat er vanuit het net geleverd wordt en wat er teruggeleverd wordt. Op basis van deze gegevens kunt u bijvoorbeeld besluiten om een elektrische auto of een boilervat met warmwateropslag aan te schaffen. Zo kunt u de teruglevering minimaliseren en steeds onafhankelijker worden van nutsbedrijven en bent u de eventuele belasting op teruglevering in de toekomst voor. Dit systeem is ook al klaar voor aansluiting van accu's in de toekomst, waarmee de woning nog autonomer wordt in zijn energievoorziening. 

Locatie
Stiens
Datum
9 jul 2019
Categorie
elektrozonnepaneleninstallatietechniekduurzaam