De Spitkeet, Harkema

De kop is eraf. Of eigenlijk: het dak zit erop. We nemen u mee in een bijzonder traject.

Eerder berichtten wij u al dat De Spitkeet in Harkema een bijzonder (leer)project is. Het is een langer proces dan normaal, doordat we o.a. met stagiairs en uitkeringsgerechtigden werken en er niet altijd even veel geschikte mensen beschikbaar zijn. We nemen u graag mee in dit traject.

Op onderstaande beelden ziet u het traject van tekening tot waar we nu zijn met het project. Zoals u ziet heeft de aannemer een complete aanbouw gerealiseerd, waarbij wij voor het elektra en de installaties zorgen. 

Op installatiegebied hebben we met leerlingen van de opleiding Engineering van de Friese Poort in Drachten samengewerkt. Zij hebben de installatietekeningen gemaakt. Ewald bv heeft daar vervolgens feedback op gegeven en de leerlingen hebben deze feedback weer verwerkt in aangepaste tekeningen. Daarna zijn deze tekeningen definitief gemaakt, zodat ze nu op de werkvloer gebruikt worden. 

Op de werkplaats van De Spitkeet werken nu uitkeringsgerechtigden, die via het UWV zijn geselecteerd, stagiairs van Friese Poort Leeuwarden en een aantal van onze eigen monteurs ter ondersteuning. Zo dragen wij ons steentje bij aan de scholing van nieuwe monteurs en installateurs.

Locatie
Harkema
Datum
25 feb 2019
Categorie
elektroinstallatietechniekduurzaam