Gezondheidscentrum Bonnehûs

Samen met MVO Connect hebben we gezorgd voor 60% besparing kosten verlichting.

Op de begane grond, de 1e en de 2e etage is alle basisverlichting vervangen door duurzame ledverlichting. Het gaat om zo'n 200 armaturen. Het vervangen van zoveel verlichting gaat natuurlijk niet zomaar. Allereerst heeft MVO Connect de inventarisatie op locatie gedaan en het vervangingsadvies verzorgd.

Na een proefplaatsing met verschillende kleurtemperaturen, heeft Gezondheidscentrum Bonnehûs gekozen voor ledverlichting met de kleur 4000 Kelvin. Deze neutraal witte kleur wordt veelvuldig toegepast in gezondheidscentra en kantooromgevingen en geeft een mooi resultaat en een frisse uitstraling. Daarna zijn alle armaturen vervangen. Ewald bv heeft de vakkundige installatie hiervan voor haar rekening genomen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Gezondheidscentrum Bonnehûs is zeer tevreden met het nieuwe licht en de gerealiseerde energiebesparing. Door het overstappen op ledverlichting wordt jaarlijks meer dan 15.000 kWh bespaard, wat een reductie van de CO2-uitstoot van meer dan 7.000 kg tot gevolg heeft. Gezondheidscentrum Bonnehûs onderstreept met deze duurzame verbetering ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel te hebben.

Locatie
Leeuwarden
Datum
29 jun 2017
Categorie
elektroduurzaam