Woningen in Wommels

Ewald bv verzorgt de totaalinstallatie van acht woningen in Wommels.

Aan de Van Sminialeane in Wommels worden in opdracht van bouwbedrijf Van Dijk uit Surhuisterveen een achttal woningen gerealiseerd. Ewald bv verzorgt voor deze acht woningen de totaalinstallaties. Uiteraard met duurzame installaties. 

Zo zijn deze woningen voorzien van mechanische ventilatieboxen met een geïntegreerde WTW-unit van Duco. Deze vraaggestuurde ventilatieunit met warmteterugwinning werkt op basis van het CO2-gehalte in de woning en gebruikt de warme ventilatieretourlucht om de centrale verwarming op te warmen. Hiermee wordt het gasverbruik gereduceerd. 

Daarnaast worden er Q-blue douchepijp-WTW's geplaatst om met de restwarmte van het douchewater de koudwatertoevoer voor te verwarmen. Hierdoor hoeft de cv-ketel of de warmtepomp minder warm water te leveren, waardoor er op het energieverbruik wordt bespaard.

Verder zijn alle woningen voorzien van lagetemperatuur-vloerverwarming op de begane grond en de eerste verdieping. Standaard wordt er een Intergas HRE cv-ketel geïnstalleerd, maar sommige bewoners hebben ervoor gekozen om deze ketel te vervangen voor een Techneco Loria lucht-waterwarmtepomp, waarmee de gasaansluiting voor deze woningen overbodig is geworden. Een aantal bewoners heeft ook gekozen voor zonnepanelen, om zo zelf elektriciteit op te wekken. 

Locatie
Wommels
Datum
25 feb 2019
Categorie
zonnepaneleninstallatietechniekduurzaam