Piepklein Echopraktijk Jurjen Greben

We blikken terug met Jurjen Greben van Piepklein Echopraktijk.

In Piepklein Echopraktijk ‚ÄčJurjen Greben is de verlichting compleet vervangen. Een investering die zich vanzelf weer terugverdient. Maar wat is er nu precies gedaan?

Het begint met een idee

Ewald bv verzorgt al jaren de beveiliging voor de Middelseeflat, waar Jurjen Greben woont. Hij kent Ewald bv dus goed en toen hij iets aan de verlichting in zijn echopraktijk Piepklein wilde doen, nam hij direct contact op. "Ewald bv denkt met je mee, en dat is wat ik zoek. Natuurlijk wil ik graag kwaliteit en een goede service. Dat is standaard bij Ewald bv. Maar vooral het meedenken, dat was nu belangrijk voor mij. Ik had namelijk op een school in Leeuwarden gezien dat pilaren met boomschors waren bekleed en in het plafond leken door te lopen in lichtbakken met een boomprint. Zoiets wilde ik ook, maar dan zonder die pilaren." Omdat Jurjen niet wist wat de mogelijkheden waren, vroeg hij advies aan Ewald bv.

Vriendelijk, maar helder licht

Zo gezegd, zo gedaan. Na overleg met Jurjen is Ewald bv aan de slag gegaan. En het resultaat mag er zijn! Als je binnenkomt in de wachtkamer, floept de verlichting gezellig aan door de bewegingssensor. Een vriendelijk, maar helder licht verlicht de wachtruimte. Jurjen laat ook het heldere en toch gezellige licht zien dat tijdens vergaderingen of een cursus babymassage in de wachtkamer brandt, in niets te vergelijken met het vaak kille ziekenhuislicht dat je van medische instellingen gewend bent.

Levensechte plafondverlichting

Als je vervolgens de behandelkamer binnenkomt, valt je mond open van verbazing. In het systeemplafond lijken ramen geplaatst te zijn, waar prachtig daglicht door naar binnen valt en waardoor je zicht hebt op een paar hoge bomen die het pand lijken te omringen. Lijken, want het blijken lichtpanelen te zijn met ledverlichting. De plaat van elk lichtpaneel is bedrukt met een deel van een bosprint. Het is net echt. Jurjen lacht: "Ja, dat was precies de bedoeling! Het is zo mooi, dat het lijkt alsof dit licht zelfs verkoelend werkt. En het is ook nog dimbaar!" Er hangen 9 panelen van 40W per stuk, in totaal dus 360W aan verlichting, maar in de laagste stand wordt er maar 1% gebruikt. "Ik zie de meter niet meer ronddraaien, zo zuinig is de nieuwe verlichting!" Een investering die zich dus vanzelf weer terugverdient. 

Tevreden klant

Jurjen is meer dan tevreden: "Ik was zo zat van dat dansende TL-licht. Maar ik had geen idee van de alternatieven. Led heeft toch nog steeds een beetje de naam van kil, steriel licht en dat wilde ik absoluut niet in mijn praktijk. Als ik dan nu zie hoe die ledverlichting brandt, dan kan ik mezelf wel voor de kop slaan: dat had ik jaren eerder moeten doen. Wat een fijn licht, helemaal niet zo kil als iedereen denkt. Met dank aan het goede advies van Ewald bv weet ik nu wat de mogelijkheden zijn. Ik heb geen tips, alleen maar tops! De tips komen wel van Ewald bv: zij hebben de kennis en ervaring en denken met je mee."

 

Een impressie van de verlichting

Hieronder een aantal foto's van de verlichting in Piepklein Echopraktijk Jurjen Greben. In de wachtkamer hangt dimbare ledverlichting, uitermate geschikt voor vergaderingen, maar ook voor een cursus babymassage. In de behandelkamer is de plafondverlichting met de bedrukte platen een echte eyecatcher, maar ook de dimbare wandlampjes mogen er zijn!

Locatie
Leeuwarden
Datum
18 jul 2017
Categorie
elektroduurzaam