Digitectuur in bibliotheken

Uitrol digitectuur-oplossingen, zoals de Shine, in diverse bibliotheken.

Digitaal strateeg Alex Talsma van digitectuur.nl heeft samen met architect Aat Vos een innovatie bedacht voor digitaal meubilair in de inrichting van bijvoorbeeld bibliotheken. Ewald bv is hierbij aangehaakt om mee te denken in dit concept en de ontwerpen te ontwikkelen en installeren.

Een voorbeeld hiervan is de Shine, een educatief meubelstuk waarmee je door middel van projectie op de vloer interactief een quiz of spel kunt spelen. Eind 2016 is de Shine al uitgerold in Bibliotheek Theek 5 in Oosterhout; dit jaar werd de Shine ook geplaatst in andere bibliotheken: afgelopen zomer in Theek 5 in Raamsdonksveer en binnenkort in Stadkamer in Zwolle. 

 

Digital signage voor Digitectuur

Daarnaast maken veel organisaties gebruik van digital signage onder begeleiding van Digitectuur. Dit zijn digitale schermen (displays) voor informatievoorziening van de bezoekers. Dit noemen we ook wel narrowcasting. De software die daarvoor wordt gebruikt, wordt door Ewald bv geïnstalleerd, in een pakket met bijbehorende hardware. Met dit pakket kunt u eenvoudig via één computer alle schermen bedienen. En ieder scherm kan andere informatie bevatten, zodat deze op de juiste bezoeker/afdeling afgestemd is.
De volgende bibliotheken maken al gebruik van digital signage:

Binnenkort volgt Bibliotheek Graafschap met de vestigingen in Gorssel, Lochem en Warnsveld.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van digital signage, verwerkt in het interieur van, in dit geval, bibliotheken. Ook is de Shine te zien, waarmee u interactief een quiz of een spelletje kunt doen.

Locatie
Oosterhout, Raamsdonksveer, Zwolle
Datum
16 okt 2017
Categorie
digitaal