St Anthony Gasthuis - tuinverlichting

Met dit onderdeel komt einde aan immens project van renovatie en nieuwbouw.

Een project dat in totaal 3 jaar geduurd heeft. De buitenverlichting, waaronder de tuinverlichting en de verlichting boven de entree, is vervangen door duurzame verlichting. Een leuke uitdaging, vooral voor de ouderwetse lantaarns om het pand.

Van die 'ouderwetse' lantaarns, van het type Hollandse Kap, hebben we het volledige binnenwerk vervangen en een reflecterend optiek in het binnenwerk geplaatst. Hierdoor wordt het licht asymetrisch verspreid. Het bereik van de lichtbundel is hierdoor groter. 

En niet alleen de buitenverlichting is vervangen door duurzame ledverlichting, ook de verlichting in de entrees en de gangen is direct aangepakt. 

 

Verlichting aan spandraden

Daarnaast wilde het St. Anthony Gasthuis in de tuin spandraden met verlichting eraan hebben. Het ontwerp dat geschetst was, bestond nog niet, dus hebben wij deze uitdaging met beide handen aangepakt en het ontwerp gerealiseerd. De moeilijkheid was om de staaldraad, bekabeling en de spandraden ineen te verweven en dit door de plaat van de verlichting te laten lopen, zodat er een strak design ontstond. Uiteraard met oog voor detail, want we houden van een mooie afwerking. 

Locatie
Leeuwarden
Datum
1 mrt 2018
Categorie
elektroduurzaam