Kinderdagverblijven

Afgelopen jaar hebben we 3 kinderdagverblijven mogen helpen bij hun uitbreiding.

Kinderopvang Aurora 

Kinderopvang Aurora is gevestigd binnen het pand van Basisschool Het Palet aan de Floris Versterstraat in Leeuwarden. Voor de kinderopvang was uitbreiding nodig, die vorig jaar gerealiseerd is. Hiervoor zijn 2 lokalen aangepast naar slaapruimtes. Ewald mocht alle installaties verzorgen in opdracht van het bouwbedrijf. Er was behoefte aan meer capaciteit voor het ventilatiesysteem, dus dat is ook uitgebreid. Verder is er aandacht besteed aan brandveiligheid, en zijn er slow-whoops (sirenes) geplaatst. Uiteraard zijn er kindveilige wandcontactdozen geplaatst. Je komt andere installaties tegen dan bijvoorbeeld bij een woningbouwproject. Zo hebben de verschoontafels bijvoorbeeld een water- en een rioleringsinstallatie nodig. Naast de elektra is ook de verlichting aangepakt.

Omdat we met meerdere partijen te maken hadden, moest er meer gecommuniceerd worden. De basisschool had bijvoorbeeld al een partij gecontracteerd voor de beveiliging, dus wij hebben de bekabeling aangelegd, waarna we bemiddelden dat die gecontracteerde partij de installatie in bedrijf kon stellen. Op deze manier is dit echt een multidisciplinair project geworden.

Kindercentrum Zeeparel in Anjum

In Anjum zit een multifunctioneel centrum (MFC) waarin de kinderopvang gevestigd is. Een van de huurders vertrok uit het MFC, waardoor het kindercentrum eindelijk kon uitbreiden. Het kindercentrum is nu bijna 2 keer zo groot geworden. Door de ervaring die we bij Kinderopvang Aurora hebben opgedaan, konden we hen makkelijker adviseren en ondersteunen bij de plannen. Ook hier hebben we vrijwel dezelfde punten als bij Kinderopvang Aurora mogen realiseren. In april 2023 is deze uitbreiding opgeleverd.

Kinderopvang SKF Dronrijp

In Dronrijp wordt een dokterspraktijk omgebouwd tot een kinderdagverblijf. De dokterspraktijk is helemaal gestript. Wij hebben alle installaties afgekoppeld, waarna de sloper het heeft overgenomen. In juli nemen wij het weer over en realiseert het bouwbedrijf 2 groepsruimtes en 4 slaapkamers, waarbij wij de volledige installaties weer verzorgen. De planning is dat dit project eind september wordt opgeleverd. Ook hier komen dezelfde disciplines weer terug: cv, ventilatie, warm en koud water, brandveiligheid, elektra, ledverlichting en noodverlichting.

Advies en begeleiding

Doordat we meerdere soortgelijke projecten hebben gedaan, kunnen we in de toekomst nog beter meedenken met onze klanten. Wij kunnen hen beter begeleiden en adviseren wat betreft de installaties, wat de realisatie van de klantwensen ten goede komt. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Locatie
Datum
20 jul 2023
Categorie
elektrobeveiliginginstallatietechniekduurzaam