Camerabewaking in alle vormen en maten

Ewald bv heeft veel ervaring met diverse vormen van camerabewaking.

We zorgen al sinds de jaren '80 van de vorige eeuw voor maatwerk voor onze klanten, of ze nu zakelijk of particulier een oplossing willen. Van kleine huizen tot grote villa's met zwembaden, van bedrijfspanden tot complete industrieterreinen: niets is voor ons te groot of te klein. We denken graag met u mee voor een passende oplossing. 

Er zijn diverse functionaliteiten van de camera's, zoals:

  • kentekenregistratie
  • (smart) motion detection (beweging)
  • people counter (teller)
  • koppeling met bijvoorbeeld met een intercomsysteem, zoals het systeem van LeGrand
  • vaste en draaibare opstellingen
  • bediening vanuit een app
  • overzichtscamera
  • bewaking industrieterreinen
  • proefopstelling op verzoek mogelijk; we leveren maatwerk, waarbij we samen zoeken naar een oplossing

Wij lichten graag een aantal toepassingen toe.

Bewaken productieproces

Voor een bedrijf dat o.a. wafels produceert, hebben wij een camerasysteem geplaatst dat de procesband in de gaten houdt. Normaal gesproken zouden er meerdere mensen naast de band staan om alles in de gaten te houden, maar dankzij dit camerasysteem kan dit proces nu door één persoon gemonitord worden en kan er veel gerichter gestuurd worden. Afgelopen zomer zijn er twee camera's geplaatst op de productielijnen en in het najaar is dit verder uitgebreid. 

Ervaring met grote systemen

Ewald bv heeft ervaring met grote camerasystemen. Neem bijvoorbeeld Koopmans meelfabrieken in Leeuwarden. Op het terrein alleen al hangen ca. 18 camera's. Daarnaast hebben zij twee productielijnen waar in totaal nog eens 25 camera's hangen. Maar ook de Gemeente Leeuwarden, waar we inmiddels ca. 150 camera's voor hebben geïnstalleerd. Hierbij werken we nauw samen met de IT-afdeling van de Gemeente Leeuwarden, zodat we de wensen van de klant en de mogelijkheden van de camerasystemen op elkaar kunnen afstemmen.

Alle kennis in huis

Ewald bv heeft hiervoor alle kennis in huis met Arjen Boersma, waardoor er korte lijnen zijn naar onze klanten. Hij zorgt voor het vertalen van beveiligingsprotocollen naar een maatwerkoplossing, binnen de wensen van de klant uiteraard. Geen overleg met meerdere afdelingen of personen, maar direct schakelen met één persoon, die begrijpelijk uitlegt wat de mogelijkheden zijn.

Smart motion detection

Onlangs hebben we twee cameraopstellingen bij een autodealer en een bedrijf in de metaalindustrie geïnstalleerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van smart motion detection. Dit is slimme software, die gericht is op bewegingen van oblecten en personen, zodat je geen valse meldingen krijgt van bewegende blaadjes of dieren. Deze camera's staan namelijk rechtstreeks in verbinding met de meldkamer. Zodra er een doormelding van persoons- en objectherkenning komt, controleert de meldkamer of zij iets met deze melding moeten doen. 

Colorview van Hikvision

Ewald bv werkt voornamelijk met camera's van het merk Hikvision. Zij zijn met een nieuwe technologie gekomen: colorview. Deze techniek maakt het mogelijk om met het minste (dag)licht camerabeelden in kleur te blijven zien i.p.v. zwart-witbeeld. Deze techniek werkt niet met infrarood, maar met ledverlichting, die in de camera ingebouwd zit.

Camerabeveiliging industrieterrein De Hemrik

We hebben goede ervaring met camerasystemen om grotere afstanden te overbruggen. Met kabels kom je vaak niet verder dan ca. honderd meter, maar als je grotere afstanden wilt overbruggen moet je kijken naar een straalverbinding. Op industrieterrein De Hemrik werken we met zo'n straalverbinding en kunnen we afstanden tot ca. 1 kilometer overbruggen. Dit gaat met point-to-point-verbindingen, die beveiligd en niet storingsgevoelig zijn. Hieronder ziet u een impressie van het camerasysteem van De Hemrik.

Locatie
Leeuwarden
Datum
24 dec 2021
Categorie
beveiligingdigitaalservice en onderhoud