Zijn zonnepanelen nog rendabel?

18 juli 2024

In de media wordt momenteel behoorlijk in twijfel getrokken of zonnepanelen nog rendabel zijn. Is dat ook zo?

We kunnen u geruststellen. Zonnepanelen zijn nog steeds rendabel, maar wel iets minder rendabel dan een jaar geleden. Dit zit hem voornamelijk in de terugleverboetes die op dit moment worden ingevoerd door de energiemaatschappijen. Dit wordt voornamelijk gedaan omdat de houdbaarheid van de salderingregeling wel voorbij is.

Om dit nu en in de toekomst naar uw eigen voordeel te kunnen draaien is er een aanpassing nodig in uw installatie en in uw denken. Met die tweede is eenvoudig te starten door vooral energie te gebruiken op het moment dat er energie van de zon via de zonnepanelen uw woning in komt.
Een tweede manier is een snel rendabel wordende manier, namelijk het in huis nemen van een thuisaccu. Hiermee kunt u uw eigen zonne-energie opslaan maar ook in de winter in de nachten vrijwel gratis energie laden om te kunnen gebruiken als het tarief weer hoog is. Om hiervan gebruik te kunnen maken is het van belang dat u aangesloten bent met een dynamisch contact dat ieder uur wisselt van tarief.

Wij kunnen u helpen bij het gereed maken van uw installatie en hebben ruime ervaring in het plaatsen van opslagsystemen. Momenteel werken we met de opslagsystemen van SolarEdge en we breiden dit volgende maand uit met de batterijen van het Nederlandse Sessy. Wanneer u een SolarEdge systeem hebt en graag uit wilt breiden met een accu systeem, dan helpen we u hierbij graag verder! Voor onze klanten met Growatt omvormers bieden we vanaf volgende maand de mogelijkheid om de Sessy aan te sluiten of het Growatt APX systeem van Growatt zelf.

Wanneer u vragen heeft over deze ontwikkelingen helpen we u graag verder.

Terug naar overzicht