Overname Ewald

16 april 2024

Op vrijdag 5 april heeft directeur-eigenaar Onno Wendelaar Bonga zijn aandelen, per 1 januari 2024, overgedragen aan de VDK Installatiegroep.

Daarmee is Ewald bv na 110 jaar zelfstandigheid ingevoegd in de VDK organisatie die nu landelijk ca. 90 installatiebedrijven heeft ingelijfd.
 
De filosofie van VDK is het behouden van naam, identiteit en werkwijze van de overgenomen sterke en gezonde bedrijven. Medewerkers zullen geen grote veranderingen ervaren. De voordelen voor Ewald bv zijn collectieve inkoop, administratie en ondersteunende diensten. Daarnaast wordt de samenwerking tussen de collega-bedrijven gestimuleerd en kunnen aanvragen van klanten nog beter worden ingevuld en uitgevoerd.
 
Onno behoudt zijn functie als directeur en zal met collega’s Jan Wiersma en Herbert Mourik het managementteam van Ewald bv vormen.
 
Met deze stap is de continuïteit van Ewald bv geborgd en kan de organisatie zich nog meer richten op haar kerntaken; het aanleggen en onderhouden van technische installaties in Noord-Nederland.

Terug naar overzicht