Thuisopslag zonne-energie

22 december 2021

Ontwikkelingen in thuisopslag

In het voorjaar van 2021 meldden wij u al dat de salderingsregeling gaat veranderen en dat thuisopslag volop in ontwikkeling is. 

We hebben in de afgelopen maanden ook op eigen locatie goede ervaring opgedaan om energie in accu’s op te slaan. We weten dat de salderingsregeling in de toekomst zeer waarschijnlijk een stuk minder gunstig zullen worden, dus wij proberen nu al veel kennis te vergaren over de accu-toepassing. Met deze kennis kunnen we in eigenlijk elke bestaande situatie een passende accu-oplossing bieden om uw rendement ook in de toekomst hoog te houden. Voor wat betreft huishoudens die nog over willen stappen op zonne-energie hebben we ook de ideale oplossing met de hybride omvormer.

Deze hybride omvormer is in staat om zowel energie van de zonnepanelen om te zetten voor direct gebruik als ook een accu te laden en te ontladen als de zon onder is. Zo bent u vrijwel helemaal onafhankelijk van het net door ook 's nachts gebruik te maken van uw zonne-energie.
Misschien nog wel het mooiste aan de hybride omvormer is dat hij ook gewoon zonder accu’s te gebruiken is. Dit houdt namelijk voor u in dat u een dergelijke installatie nu zonder accu’s kunt aanschaffen, en dat u eenvoudig accu’s kunt aansluiten op het moment dat dit gunstig is in de toekomst. Neem gerust contact met ons op als u geïnteresseerd bent in een van onze duurzame oplossingen.

Terug naar overzicht