Veiligheidswaarschuwing Nefit TopLine cv-ketels

18 april 2017

Begin februari kwam Nefit met een veiligheidswaarschuwing.

In de TopLine cv-ketels die van 2006 t/m 2009 gemaakt zijn, kan brand ontstaan. Het gaat hier om cv-toestellen van het type Nefit TopLine, Nefit TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30 kW.

Branderklemmen
Nefit heeft vastgesteld dat, wanneer de branderklemmen na het uitvoeren van onderhoud niet juist worden gesloten, de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten. Hierdoor kunnen binnen in het toestel rookgassen ontsnappen, waardoor smeltschade kan ontstaan aan de binnenzijde van het toestel. Dit zou kunnen leiden tot brand.

Vervanging
​Bent u gebruiker van een van de genoemde TopLine toestellen? Nefit heeft alle installateurs in Nederland van dit probleem op de hoogte gebracht. In opdracht van Nefit zal uw installateur of onderhoudspartij deze vervanging uitvoeren tijdens het eerstvolgende reguliere onderhoud. Deze vervanging is voor u kosteloos. Mogelijk is de brander van uw toestel eerder vervangen door een nieuwe versie. In dat geval is uw toestel al aangepast en is vervanging niet nodig.

Regulier onderhoud
Goed onderhoud is zeer belangrijk voor een goede en veilige werking van uw cv-ketel. Voor TopLine-toestellen raden wij aan om minimaal 1 x per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een erkend installateur of onderhoudsbedrijf. 

​Heeft u (nog) geen installateur?
Laat u nog geen regulier onderhoud uitvoeren? Neemt u dan contact op met ons, dan zorgen wij ervoor dat uw cv-ketel goed nagekeken wordt. In het kader van dat onderhoud kan ook bovengenoemde brandervervanging plaatsvinden. Ewald bv heeft ruime ervaring als cv-installateur en verzorgt ook het onderhoud.

Terug naar overzicht